Invatamantul romanesc in domeniul Electronicii si Telecomunicatiilor a inceput in anul 1920 in cadrul Scolii Politehnice din Bucuresti. Aceste preocupari au fost dezvoltate ulterior, devenind o specializare aparte numita Telefonie-Telegrafie in cadrul Facultatii Electromecanice (1924), care mai tarziu va evolua ca sectie distincta sub numele de Electrocomunicatii (1929). Facultatea de Electronica a fost infiintata in anul 1953 ca ramura a Facultatii de Electromecanica, incluzand specializarile Electronica, Radiocomunicatii si Telefonie-Telegrafie.

Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei ocupa un spatiu impresionant de circa 20000 m2, in campusul Leu. Campusul ofera conditii foarte bune. Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei ocupa doua cladiri continand laboratoare si sali de curs in centrul campusului. Alte cladiri importante sunt Centrul Studentesc cu aproximativ 500 de camere confortabile, sala de sport, centrul medical, trei restaurante etc. Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei ofera studentilor si absolventilor sai un ansamblu armonios de avantaje educationale.

Membrii corpului profesoral, cu o bogata experienta in cercetare, predau cursuri atat studentilor cat si absolventilor in domeniile Electronica, Microelectronica, Ingineria Calculatoarelor si Telecomunicatii. In toate aceste domenii, accentul este pus pe acumularea de cunostinte teoretice si practice. Toate cursurile sunt alcatuite astfel incat sa indeplineasca toate cerintele educationale si de instruire, cerinte impuse de tehnologia de varf actuala si pentru a fi de folos in industria si afacerile corespunzatoare bazate pe transfer de tehnologie in Romania. Ca rezultat al unor puternice legaturi si colaborari cu industria si mediul de afaceri, facultatea a raspuns la cresterea cererii de recrutare a absolventilor din industrie printr-un bagaj mai larg de cunostinte, incluzand atat o calificare in domeniul tehnologic cat si in domeniul economic si managerial.