Acord de colaborare – UPB & British Council

Acord de colaborare – UPB & British Council

În data de 9 februarie 2023, la ora 12.00, în Sala Senatului UPB a avut loc Ceremonia de semnare a acordului de colaborare dintre UPB și British Council.

Prin acest parteneriat UPB va oferi în mod gratuit studenților oportunitatea de testare gratuită a cunoștințelor de limba engleză (testarea este opțională). 

Programul pilot, care se va desfășura în acest an universitar, în semestrul al II-lea, va cuprinde următoarele acțiuni: 

  • Testul Aptis (computer based) – este dedicat studenților masteranzi din anul II și oferă un certificat de limba engleză recunoscut internațional;
  • Testul English Score (mobile based) – este dedicat studenților de la licență, anul IV, și indică nivelul de cunoaștere a limbii engleze.

Printre beneficiile acestor testări se numără șansele semnificativ mai mari la angajare, oportunitatea studenților de a urma programe de studii în străinătate, dar și evaluarea rapidă și exactă a cunoștințelor individuale.
Certificatele de competențe oferite prin acest parteneriat sunt recunoscute în peste 85 de țări și 80 de companii internaționale.


Cum vor putea beneficia studenții din acest an academic de aceste testări?

Testul English Score va putea fi susținut în perioada aprilie-iunie printr-o aplicație disponibilă pe telefonul mobil. Studenții din ciclul de licență din anul IV vor primi pe mail-ul @upb un cod personalizat pentru logare.
Testul Aptis va avea loc în perioada aprilie-iunie, iar studenții înscriși în anul II la programele de masterat vor fi informați din timp cu privire la ziua și locul exact al testării.

UPB este prima universitate din România care oferă studenților oportunitatea de a obține un certificat lingvistic oficial.