VR2MED – Prima aplicație educațională de realitate virtuală pentru viitorii medici
VR2MED dorește să îmbunătățească abilitățile studenților din domeniul medical, oferindu-le acestora o platformă ce folosește experiența realității virtuale și o transpune în materiale educaționale. Produsul facilitează accesul studenților la materialele informative despre intervenții chirurgicale și le oferă explicații la fiecare pas. În final, scopul soluției este îmbunătățirea capacităților studenților de a realiza proceduri medicale profesionale.
Cei 4 fondatori (Vlad Doboș, Cezara Machedon, Vlad Hrușcă și Alexandru Nicolae) sunt studenți la Facultatea de Inginerie Medicală din cadrul Universității POLITEHNICA din București și vor ca acest produs să devină un material de bază în pregătirea unui medic de succes, iar performanța sistemului de sănătate să crească substanțial.
În ultimele luni, produsul prinde din ce în ce mai mult contur, cu ajutorul mentorilor din programul de preaccelerare de business-uri, Innovation Labs. În zilele ce urmează, se va desfășura finala acestui program, acolo unde VR2MED s-a calificat alături de alte 14 business-uri din țară.
Un obiectiv major pe care și-l propune acest start-up este scalarea la nivel european și ulterior, la nivel internațional, iar cei 4 studenți vor să îndeplinească acest obiectiv cât mai devreme, VR2MED reușind să obțină recent și o finanțare pentru a participa la unul din cele mai mari programe de incubare de start-upuri din Centrul și Estul Europei, Future Makers. În cadrul acestei competiții participă cele mai apreciate 5 start-upuri, care sunt și finanțate, dar și multe altele cu membri din țări precum Grecia, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina etc.
Conținutul platformei va fi realizat cu ajutorul doctorilor din spitalele de top din România cu ajutorul unor seturi de filmare 360 de grade, care vor fi remunerați pe baza unui sistem de recompensare asemănător platformei Youtube.
În acest moment, cei 4 sunt în discuții cu o companie din SUA pentru furnizarea echipamentelor de filmare performante necesare, dar și pentru conținut adițional de integrat în platformă, care va fi disponibilă în primul rând pe AppStore sau pe Google Play, dar și pe web.
Felicitări studenților Facultății de Inginerie Medicală!